Az áldott napfény…

Itt a nyár, süt a nap, meleg van. Vágyódva nézünk ki az ablakon. Minden porcikánk kívánja a nap jól eső melegét a hosszú téli napok után. És akkor visszaemlékszünk a figyelmeztetésekre: nehogy kimenjünk a napra, mert a napsütés bőrrákot okoz. Ha tehetjük egyáltalán ne menjünk a napra, de ha mégis vastagon kenjük be magunkat napolajjal vagy bugyoláljuk be magunkat úgy, hogy egy csepp bőrfelület se látszódjon ki.

De azt nem mondják, hogy életben maradásunkhoz nélkülözhetetlen D vitamin a nap UV sugarai hatására termelődik a bőrünkben. A D vitamin pedig elengedhetetlen az erős csontozathoz, az egyik legerősebb antioxidáns. Számos tudományos kísérlet bizonyítja, hogy nagy szerepe van a rettegett melanoma megelőzésében és gyógyításában. Csökkenti a stresszt,a depressziót, fokozza a libidót, növeli a termékenységet. Megelőzi a cukorbetegség kialakulását, fokozza az inzulin termelést és a az inzulin érzékenységet………. és még hosszan sorolhatnám.

Nemcsak a növények sorvadnak el napfény nélkül, de az állatok egészséges növekedéséhez is szükséges. Biztosan ettek már tanyasi udvaron kapirgáló csirkét, aminek nem csak a húsa sokkal ízletesebb, hanem a csontja is sokkal erősebb. Ugyanígy van ez az ember esetében is. Ha nem akarunk csontritkulásban szenvedni bizony ki kell mennünk a napra.

Természetesen nem azt mondom, hogy a legnagyobb déli hőségben égessük pecsenye vörösre magunkat. A bőr leégése valóban a bőr öregedéséhez és bőr rákhoz is vezethet. De nem kell átesnünk a ló túloldalára. Mint mindenben itt is az arany középút, a mértékletesség a megoldás. Napi 15-30 perc napozással a reggeli vagy a délutáni órákban már nagy segítséget adunk a szervezetünknek. Mindig fokozatosan kezdjünk napfürdőzni, hogy lehetőséget adjunk bőrünknek természetes védekezésének kialakítására.

Mi ez a védekezés? Hát nem a rákkeltő anyagokat tartalmazó naptejek használata. A leghatásosabb a szervezet saját védekező mechanizmusa mégpedig a superoxid dismutase-nak (SOD) hívott antioxidáns enzim, mely nem csak a szabadgyökök által okozott káros hatások ellen óv meg bennünket, hanem megelőzi a gyulladásokat és az öregedést is.

Szervezetünk SOD szintjét pedig leghatékonyabban goji bogyó másnéven lícium gyümölcs fogyasztásával növelhetjük meg legegyszerűbben. Vásárold meg itt!

A nap áldott sugarait nem csak megelőzésre, hanem gyógyításra is használhatjuk. Már az ókori Egyiptomból is maradtak fenn olyan orvosi témájú papiruszok, melyek leírják a nap gyógyító erejét. A germán törzsek gyógyítói is kivitték betegeiket a napsütötte hegyoldalra, hogy hamarabb gyógyuljanak. Mi se sajnáljuk magunktól ezt az áldást, ami még csak pénzbe sem kerül!

Szólj hozzá!