Az ember határtalan arroganciája….

Az ember végtelen arroganciájában azt gondolja, hogy már mindent ért, mindent tud, sőt mindent jobban tud mint a Jó Isten vagy a Természet! Ha valamiről nem tudja, hogy hogyan működik, vagy hogy valóban mi is a szerepe akkor azt vagy nem létezőnek vagy feleslegesnek titulálja.

A nyugati ember nem érti, hogy mi is az a chi, prana, életerő vagy bioenergia, hogyan működik, hogyan gyógyíthatunk vele, hogyan lehet, hogy hatása nincs a térben korlátozva, hogy hihetetlen távolságokban is ugyan úgy működik, mint amikor a beteg és a gyógyító ugyanabban a szobában van. Az ilyen gyógyítókat csúfolják, kinevetik, kuruzslónak minősítik. Pedig csak egyszerűen még nem értik a fizikáját a történésnek.

Aztán ott van a DNS. Milliókat költenek a DNS kutatására és mégis rengeteg megválaszolatlan kérdés van még ezen a területen. A DNS 98%-ának működését még ma sem igazán értjük és mivel nem értjük akkor valójában nincs is értelme a létének így elnevezték szemét DNS-nek.De vajon valóban szemét? A természetben létezik bármi is ami felesleges?

De ne csak ilyen „egzotikus” dolgokról beszéljünk. Itt van például a torok és az orr mandula. Nem is olyan régen a XX. század első felében teljesen feleslegesnek ítélték, ha kellett, ha nem eltávolítottak. Csak az 1950-es években kezdték a tudósok felhívni a figyelmet arra, hogy mégis csak van „valamilyen” fontos szerepe ennek a szervnek is. Mégsem véletlenszerűen tette a torkunkba a teremtő.

Mára persze ,ár tudjuk, hogy a mandulák képezik az elsődleges védelmi rendszert a diftéria , a pólio vírus, a tüdő és agyhártyagyulladást okozó Streptococcus pneumoniae ellen és még sorolhatnám hosszan. Újabb kutatások azt is kimutatták, hogy szerepük van a T limfocita sejtek termelésében is. Akkor van rájuk szükség vagy nincs? Dobjuk ki az első tüszős mandula gyulladás után vagy talán még sem?

fotó: Klem
Wikimedia Commons

Hála Istennek ma már inkább azon az állásponton vannak az orvosok, hogy csak akkor kell eltávolítani ha:

Orrmandulák esetén:
– Erősen akadályozzák az orrlégzést,

– A gyermek nagyon horkol, esetleg un. alvási apnoe gyanúja is fölmerül. Ez azt jelenti, hogy alvás közben gyakori légzés kimaradás észlelhető,

– Gyakori középfülgyulladás alakul ki, amely szövődményekhez vezethet,

– Gátolja, ill. nehezíti a gyermek beszédértését, rontja iskolai teljesítményét, stb.

A garat- vagy torok mandulák esetén:

– Az orrmandulák eltávolítása után még mindig duzzadt marad, gátolja a nyelést, ill. az alábbi szövődmények továbbra is fennállnak,

– Évente legalább 4 alkalommal fordul elő gennyes, azaz tüszős mandulagyulladás,

– A mandulákból genny préselhető és ebből a bakteriológiai leoltás pozitivitást mutat.

Ne ítéljünk, ne döntsünk hát elhamarkodottan. Próbáljuk megőrízni Isten csodálatos teremtményét az embert az eredeti, tökéletes állapotában. Adjunk meg szervezetünknek mindent ami az egészséges működéséhez szükséges és csak a végső esetben forduljunk a késhez.

Nyári Zsuzsa

http://en.wikipedia.org
http://www.psrast.org/junkdna.htm

Szólj hozzá!