Goji bogyó – Líciumgyümölcs

A Himalájából lezúduló ásványi anyagokban gazdag vízzel öntözött Ningxia lösz fensík aranya ez a különleges gyümölcs.

Mivel nagyon sérülékeny általában szárított formában kapható. Íze és állaga hasonlít a mazsolához, azzal a különbséggel, hogy a goji bogyó vitamin és ásványi anyag tartalma egyedülállóan magas. A Hagyományos Kínai Orvoslás és az indiai Ayurvédikus orvoslás már több ezer éve használja különböző betegségek gyógyítására.

Hogy miért? Mert:
19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez.
21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő élelmiszerben és amely rákellenes hatású.
• Több fehérjét tartalmaz (13%), mint a teljes kiőrlésű gabona.
• Az antioxidáns karotinoidok egész tárházát tartalmazza, beleértve a
béta-karotint is (s jobb forrása annak, mint a sárgarépa!), és a zeaxantint, ami a szemet védi. Minden élelmiszernél több karotinoidot tartalmaz.
• A világ második legmagasabb C-vitamin tartalmú gyümölcse.
Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek nélkülözhetetlenek a táplálék energiává alakításához.
E-vitamint is tartalmaz, ami ritkán fordul elő gyümölcsökben, csak gabonában és magvakban.
Béta-szitoszterolt, egy gyulladásgátlót is tartalmaz, amely szintén csökkenti a vér koleszterin szintjét és amelyet szexuális impotencia és prosztata megnagyobbodás kezelésére is használnak.
Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek szükségesek a szervezet hormon termeléséhez, és az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
Ciperont is tarlamaz, s ez a szeszkviterpén előnyösen hat a szívre és a vérnyomásra, és kedvezően befolyásolja a menstruációs zavarokat. A méhnyakrák kezelésére is használják.
Szolavetivont tartalmaz, amely erőteljes gomba-ölő és baktérium-ölő vegyület.
Fizalint tartalmaz, amely  hatásos a leukémia főbb típusainak kezelésében. Bebizonyították erről a vegyületről, hogy növeli a lép természetes “killer-sejt” aktivitását. 
Betaint tartalmaz, amely a máj kolin termelésében tölt be szerepet, s amely vegyület jótékonyan hat idegesség esetén, javítja a memóriát, gyorsítja az izom-növekedést és védi a májat is. DNS védő hatása is ismert.

Goji bogyóA Lycium Barbarum (a Goji latin neve) számos legendás  egészség-növelő hatását tudományos tanulmányok erősítik meg. Ezek többek között a:
• immunválaszt fokozó hatás
• kimerültség ellenes hatás
• testsúly-csökkenés
• szabadgyök gátlás

A Goji gyümölcse az az élelmiszer, amely az ORAC-skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi, antioxidáns hatással rendelkezik. Az ORAC-skála az USA mezőgazdasági minisztériuma által standardizált minősítés az élelmiszerek antioxidáns szintjének mérésére. Az ORAC az „Oxygen Radical Absorbance Capacity“ (oxigén gyök abszorbancia kapacitás) kifejezés rövidítése, és egysége az ORAC-egység/ 100 g élelmiszer.

Bővebb információ a www.liciumgyumolcs.hu oldalon.

Vásárold meg itt!

Goji bogyó – Líciumgyümölcs” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!