Kínai Akupresszura a Látás Javításáért

Ugye ön is nyomkodta, dörzsölte már a szemét a számítógép előtt töltött hosszú fárasztó nap után? Nem véletlen. Az ösztöneink tudják, hogy mi a jó nekünk. És ha még tudatosan és rendszeresen is tesszük ezt akár még javíthatunk is látásunkon.

Végezzük el az alábbi akkupresszúrás gyakorlatokat naponta és meglátjuk, hogy mennyivel frissebbnek fogjuk érezni magunkat és ha elég kitartóak vagyunk még javulni is fog a látásunk.

 

1. Tegyük a hüvelykujjunk hegyét olyan közel a szemünk belső sarkához amennyire csak lehet. Nyomjuk meg egy kicsit, majd maszírozzuk meg kör-körös mozdulattal háromszor az óramutató járásával ellentétesen jobbról balra, majd a fordított irányba.

Szemtorna

2. A hüvelyk és a mutató ujjunkkal fogjuk meg az orrnyergünket ott ahol általában a szemüveget viseljük nyomkodjuk meg egy párszor, vagy körkörös mozdulatokkal maszírozzuk először az óramutató járásával ellentétesen, majd azzal megegyezően.

Szemtorna

3. Tegyük három-három ujjunkat az arc csontunkra az orrlyuk vonalában, attól kb. másfél ujjnyira kijjebb. Nyomkodjuk meg, vagy mint az előbbiekben körkörös mozdulatokkal dörzsöljük meg.

Szemtorna

4. Nyomkodjuk végig a szemünk feletti csont szélét. Onnan induljunk (a szem belső sarkától) ahol az első gyakorlatot végeztük és haladjunk ki a külső sarokig.

Szemtorna

5. Ismételjük meg ezt most a szemünk alatti csont vonalában. Szintén belülről indulva tartsunk a szem külső sarka felé.

Szemtorna

6. Szemünk külső sarkát maszírozzuk meg kör-körös mozdulattal háromszor az óramutató járásával ellentétesen jobbról balra, majd a fordított irányba.

Szemtorna

7. A szemsarkunk vonalában a hajunk tövét is maszírozzuk meg kör-körös mozdulattal háromszor az óramutató járásával ellentétesen jobbról balra, majd a fordított irányba.

Szemtorna

8. Vigyük egy kicsit még hátrább a kezünket és helyezzük az ujjainkat egy képzeletbeli függőleges vonalra, melyik a fülünk felől indul maszírozzuk ugyan úgy mint az előbbieket.

Szemtorna

9. Tegyünk az ujjainkat a halántékunknál a hajvonalra enyhe nyomással, egyenletes lassú mozdulattal húzzuk ujjainkat fel és hátra a fejtető közepe felé. Ismételjük meg párszor.

Szemtorna

10. Hátul a fejünk alsó részén mindkét oldalon találunk egy kis bemélyedést. Maszírozzuk meg körkörös mozdulattal háromszor az óramutató járásával ellentétesen jobbról balra, majd a fordított irányba.

Szemtorna

Ezt a gyakorlatsort annyiszor végezhetjük ahányszor csak akarjuk. Kitisztítja a fejünket, frissít és javítja a látásunkat.

A Hagyományos Kínai Gyógyászat összefüggésbe hozza a látást a máj működésével. Ha jól működik a májunk és nincs méreg anyagokkal leterhelve akkor a látásunknak is jónak kell lennie. Végezzünk el egy tavaszi májtisztító kúrát és utánna erősítsük a májunkat és a látásunkat sárgarépa, brokkoli, líciumgyümölcs vagy áfonya fogyasztásával. De a gingko biloba és alfa-liposav is jótékony hatással bír.

További információk:
www.vision-training.com/hu/index.html

 

Szólj hozzá!